Dogodki in obvestila

Dogodki

Datum Opis  Ura
1. junij  Letni koncert domačega MePZ, gasilski dom 19:00
2. maj   Tek po mejah KS, športni park      09:00   
27. april   Florjanova maša, gasilski dom        18:00
10. april  Redni občni zbor krajanov, gasilski dom   19:00

Obvestila

Bar na igrišču

Številni krajani in obiskovalci sprašujejo, zakaj je bar v športnem parku že nekaj mesecev zaprt. Gre za pravne zaplete ob menjavi najemnika, vendar upamo, da bodo sodni mlini zadevo premleli čim prej. Držimo pesti, da bomo lahko čim prej spet posedeli na igrišču ob pijači ali sladoledu.

Delo ob cestah

Nekje od začetka julija v našem kraju videvamo delavce in mehanizacijo, ki ob cestah izkopavajo rove in vanje polagajo črne cevi. Če še ne veste – to so podizvajalci podjetja Telekom, ki polagajo optične kable. To pomeni, da bomo vsi, ki si želimo večjega prenosa podatkov in hitrejšega interneta, lahko kmalu preklopili na optiko. Ponudniki tovrstnih storitev že pošiljajo svoje ponudbe.

Novo naselje

Projekt gradnje novih vrstnih hiš, ki "rastejo" na nasipih ob štreki, je za marsikaterega krajana še vedno sporen. Ne brez razloga, kajti naselje Drenovo, kot so ga poimenovali izvajalci, nastaja na področju, kjer se je ob močnih deževjih lahko razlivala voda, ki zdaj zastaja drugje, bližje že prej obstoječim hišam. Svet krajevne skupnosti dela na razrešitvi težave.

Za ljubitelje petja

Krajevni MePZ, ki prepeva pod taktirko zborovodkinje Ksenje Pirc, v svoje vrste vabi nove glasove. Veseli so vsakega novega člana, še posebej pogrešajo soprane in base. Če vas petje razveseljuje, se jim pridružite na vajah v dvorani gasilskega doma, kjer se dobivajo od oktobra do maja, praviloma vsako delovno sredo ob 19.00. Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.

Pravljične urice & bralni klub

Z oktobrom se začne nova bralna sezona, ki ponavadi traja do aprila. Pravljične urice z ustvarjalno delavnico so vsak prvi ponedeljek v mesecu med 18. in 19. uro, bralni klub, kjer se debatira o vnaprej dogovorjeni prebrani literaturi, pa vsak tretji ponedeljek od 19.00 do 20.00. Oboje poteka v večnamenski sobi v pritličju gasilskega doma (vstop skozi šolski vhod). Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.

Delavnice ročnih del

KUD Drenov Grič – Lesno Brdo v sezoni rednih dejavnosti, tj. od začetka oktobra do konca aprila, pripravlja tudi srečanja, na katerih se plete, kvačka, kleklja in nasploh ohranja tradicionalne ustvarjalne spretnosti. Dobivajo se ob sredah ob 18. uri v večnamenski sobi v pritličju gasilskega doma (vstop skozi šolski vhod). Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.