Dogodki in obvestila

Dogodki

Datum Opis  Ura
31. 5.  
2021
Redni občni zbor KUD Drenov Grič - Lesno Brdo, dvorana gasilskega doma 19.00
25. 2. 
2020
Otroško pustovanje, dvorana gasilskega doma 16:30–18:30
7. 2. 
2020
Prireditev ob kulturnem prazniku, dvorana gasilskega doma 19:00
21. 12. 
2019
Božično-novoletna prireditev s pogostitvijo, dvorana gasilskega doma 18:00
30. 11.  Večer po domače, dvorana gasilskega doma 18:00
30. 11.  Izdelovanje adventnih venčkov, dvorana gasilskega doma 10:00–13.00
1. 6.  Letni koncert domačega MePZ, gasilski dom 19:00
2. 5.   Tek po mejah KS, športni park      09:00   
27. 4.   Florjanova maša, gasilski dom        18:00
10. 4.  Redni občni zbor krajanov, gasilski dom   19:00

Obvestila

Revitalizacija Kuclerjevega kamnoloma

Načrt zanjo so pripravili na občinskem Zavodu Ivana Cankarja. K izdelavi idejne rešitve za novo ureditev so povabili geologa, arhitekta in članico krajevnega kulturnega društva, ki so vsak na svoj način povezani s področjem in kamnolom dobro poznajo. Urejanje lokacije naj bi se začelo v letu 2021, ko bo razpadajoča hiša ob vhodu v kamnolom podrta, na njenem mestu pa bo postavljen nov, odprt objekt, namenjen izobraževalnim ekskurzijam in kulturno-družabnemu dogajanju.

Optika je na voljo

V drugi polovici leta 2019 so podizvajalci podjetja Telekom v našem kraju položili optične kable, kar pomeni, da lahko vsi, ki si želite večjega prenosa podatkov in hitrejšega interneta, zdaj preklopite na optiko.

Novo naselje

Projekt gradnje novih vrstnih hiš, ki rastejo na nasipih ob štreki, je za marsikaterega krajana še vedno sporen. Ne brez razloga, kajti naselje Drenovo, kot so ga poimenovali izvajalci, nastaja na področju, kjer se je ob močnih deževjih lahko razlivala voda, ki zdaj zastaja drugje, bližje že prej obstoječim hišam. Svet krajevne skupnosti dela na razrešitvi težave.

Za ljubitelje petja

Krajevni MePZ, ki prepeva pod taktirko zborovodkinje Ksenje Pirc, v svoje vrste vabi nove glasove. Veseli so vsakega novega člana, še posebej pogrešajo soprane in base. Če vas petje razveseljuje, se jim pridružite na vajah v dvorani gasilskega doma, kjer se dobivajo od oktobra do maja, praviloma vsako delovno sredo ob 20:00. Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.

Pravljične urice & bralni klub

Z oktobrom se začne nova bralna sezona, ki ponavadi traja do aprila. Pravljične urice z ustvarjalno delavnico so vsak prvi torek v mesecu med 18. in 19. uro, bralni klub, kjer se debatira o vnaprej dogovorjeni prebrani literaturi, pa vsak prvi ponedeljek od 18:00 do 19:30. Oboje poteka v večnamenski sobi v pritličju gasilskega doma (vstop skozi šolski vhod). Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.

Delavnice ročnih del

KUD Drenov Grič – Lesno Brdo v sezoni rednih dejavnosti, tj. od začetka oktobra do konca aprila, pripravlja tudi srečanja, na katerih se plete, kvačka, kleklja in nasploh ohranja tradicionalne ustvarjalne spretnosti. Dobivajo se ob sredah ob 18. uri v večnamenski sobi v pritličju gasilskega doma (vstop skozi šolski vhod). Če vas zanima več, pišite na kud@drenovgric-lesnobrdo.si.