Prepevanje

Zborovci krajanom vsako leto pripravijo božično-novoletno prireditev z družabnim srečanjem, poleti pa nam zapojejo na letnem koncertu. Pojejo tudi na februarski slovesnosti ob kulturnem prazniku in sodelujejo z drugimi krajevnimi društvi, na primer pri Florjanovi maši, ki jo prireja domače PGD, ter se udeležujejo raznovrstnih gostovanj.

Ohranjanje kulturne dediščine

Društvo vsako leto organizira otroško pustovanje, na dve leti pa pripravi razstavo ročnih del in starih predmetov, ki jih na ogled prinesejo krajani. Za redno druženje skrbijo s tedenskimi srečanji na delavnicah ročnih del, kjer se kleklja, plete in kvačka ter izdeluje, kar se v društvu potrebuje za dogodke.

Branje in ustvarjanje

Ljubitelji dobrega branja se mesečno družijo v bralnem klubu, za male navdušence nad knjigami pa se včasih izvajajo pravljične urice. Pred prazniki se na ustvarjalnih delavnicah pod vodstvom kreativnih krajank izdeluje butare, pirhe, adventne venčke, voščilnice, praznično okrasje …

Ples in folklora

Na začetku delovanja društva se je v našem kraju po zaslugi Tonke Permoser Žvab veliko plesalo belokranjske in gorenjske ljudske plese, ki po dolgem premoru v zadnjih letih občasno spet zaživijo na odru.

(So)delovanje

Predsednica: Mateja Bartol
Sekcije (vodje): glasbena (Jožica Jesenko), ohranjanje kulturne dediščine (Meta Petrač), literarno-likovna (Mateja Bartol), folklorno-plesna (Jože Ogorevc)

Že vrsto let društvo uspešno sodeluje s podružnično osnovno šolo (OŠ Ivana Cankarja) in z vrhniškim Zavodom Ivana Cankarja, v zadnjih letih tudi z na novo obujeno Zvezo kulturnih društev Vrhnika.

Obrazec za včlanitev (Pristopna izjava)
Statut društva

naslov

KUD Drenov Grič – Lesno Brdo
Drenov Grič 25
1360 Vrhnika

podatki

DŠ: 86181840 (ni zavezanec za DDV)
MŠ: 5265681
TR: 191465003637846 (DBS)